söndag 9 maj 2010

landsbygdsriksdagen i Sunne samlade skaror

Mellan torsdag-söndag har Sunne invaderats av engagerade landsbygdsutvecklare från hela landet. Folkrörelserådet Hela Sverige ska leva hade sin varannanårsstämma. För två år sedan möttes man i Lycksele och för fyra år sedan i Borås.
Över tusen delegater hade möjlighet att välja på 88 seminarier samt under lördagen på 25 olika busstursalternativ till olika orter i Värmland där diverse projekt, företag och satsningar uppvisades.
Under söndag förmiddag var det dags för oss politiker att redovisa vår syn på landsbygdsutveckling. Att Alliansen tillsammans kan ståta över en nyligen genomförd landsbygdsstrategi, med 164 initiativ som tagits för att förbättra förutsättningarna för landsbygdsutveckling.
I samband med en kort avslutning fick jag tillfälle att lyfta fram Folkpartiets syn.
1. Utbildning och kultur
2. Entreprenörskap
3. Service på landsbygden är kittet
4. Landsbygden kan medverka till lösning på klimat, miljö och energiutmaningen. Producera livsmedel till en växande global befolkning, samt ge människor förbättrad hälsa.

2 kommentarer:

  1. Tack Anita för dina insatser i Sunne.Du är så betydelsefull för Folkpartiet med ditt engagemang och din kunskap inom de gröna näringarna.

    SvaraRadera
  2. Tack själv och alla folkpartister som var på plats.
    Anita

    SvaraRadera