fredag 7 maj 2010

Djur skall behandlas väl i hela EU

Många har hört av sig till mig angående vanvård av hundar i Rumänien. Var vanvård av djur än sker är det lika upprörande. Därför är det så otroligt viktigt att djurskyddskraven stärks inom hela EU.
Jag skickade iväg ett pressmeddelande med anledning av detta, samt att Marit Paulsen lyckats få igenom skärpning på området i EU.


Pressmeddelande från Folkpartiet liberalerna i riksdagen 2010-05-06

Brodén (FP):
Djur ska behandlas väl i hela EU

- Den senaste tidens uppmärksammade vanvård av hundar i Rumänien visar på vikten av att Europaparlamentarikern Marit Paulsen (FP) igår fick gehör för en skärpning av djurskyddet genom en gemensam djurskyddslag och ett "djurens FBI".

Det säger Anita Brodén, riksdagsledamot (FP), med anledning av flertalet alarmerande rapporter som har tillkommit den senaste tiden om vanvård av hundar i Rumänien.

- Tack vare krav på skärpta kontroller kan möjligheterna nu öka att också komma tillrätta med vanvård av sällskapsdjur samt kringströvande djur.

- Vi kan inte slå oss till ro förrän hela EU omfattas av en starkare djurskyddslagstiftning. Det är därför också glädjande att Paulsen fick gehör för ett europeiskt djurskyddscentra, en fråga som Folkpartiet också drivit i riksdagen.

2 kommentarer:

  1. Folkpartiet visar vägen än en gång. Bra jobbat. Marit i Bryssel och du Anita i Sverige.

    SvaraRadera
  2. Tack för uppmuntrande ord,
    hälsar Anita

    SvaraRadera