lördag 30 maj 2009

SNF och Folkpartiet hör ihop

Svenska Naturskyddsföreningen har helt nyligen firat sin 100-årsdag. Med stolthet har jag berättat att vi kan tacka liberalen Karl Starbäck för detta. Hans motion kan sägas ligga till grund för såväl den första miljölagen, de nio första natinalparkerna samt också SNF:s bildande.

Det är naturligt att folkpartister är fortsatt engagerade i svenska naturskyddsföreningen. Vi fortsätter att värna naturen och den biologiska mångfalden, då detta också är en mänsklig överlevnadsfråga.

Jag delar därför inte min partikollega Carl B. Hamiltons uppfattning då han manar folkpartister att gå ur denna förening som vi varit med att grunda en gång, och vars vikt vi värdesätter.

Synen på kärnkraften delar nämligen Hamilton och SNF åt.

Vi har olika roller, politiker och NGO:s, men vi har samma ambition att lösa klimathotet och minska utsläpp av växthusgaser radikalt.

I detta arbete är dialog en bättre väg att gå, som alltid. Liksom en större mängd ödmjukhet.

I det korta tidsperspektivet kan kärnkraft vara nödvändigt- men på längre sikt är det andra och förnybara energislag, som solenergin, som kommer att lösa vårt energibehov.
Klimat- och miljöarbetet behöver liberaler såväl inom politiken som i den ideella miljörörelsen.

1 kommentar:

  1. Anita! Mycket bra inlägg och stort tack för arrangemanget igår i Vårgårda! Jag tycker att det är förenligt med liberalismens grundtankar - mångfald även i energifrågan. Och tänk vad många intressanta nya tekniska lösningar det finns att förvalta och utveckla!
    Många hälsningar
    Annika Beijbom (fp) Europakandidat

    SvaraRadera