tisdag 5 maj 2009

Margot Wallström, borgfred och 56 dagar kvar

EU börjar alltmer att komma på tapeten. Igår uttalade sig Margot Wallström att Alliansregeringen "tar för sig mer i EU och visar ett större engagemang än regeringen Persson".
Vilket erkännande för EU-minister Malmström( Fp) och hela Alliansregeringen!http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2832083.svd

Idag har partiledarna diskuterat ordförandeskapshalvåret. Det finns från regeringens sida en förhoppning att oppositionen skall gå med på "borgfred" under detta halvår.
Det borde ligga i allas intresse att det svenska ordförandeskapet skall bli framgångsrikt.
De borgerliga partierna respekterade detta när Sverige senast, under Göran Perssons ledning, var ordförande.http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2842233.svd

Med 3000 delegater på plats, 3.300 möten under svenskt ordförandeskap, 115 stora möten förlagda till Sverige och 11 ministermöten inplanerade krävs att regeringen får fokusera på ordförandeskapet.

2 kommentarer:

  1. hela den här debatten luktar auktoritarism - håll käften så styr jag bättre (själv). vilket "bråk"? debatt brukar det kallas, men det kanske är en eufemism? det är givet att det svenska ordförandeskapet mår bäst av att det råder samsyn om frågorna som förs fram på EU-nivå (vilket rimligtvis löses genom avstämning med oppositionen), men att gå därifrån till att stävja inrikespolitisk (och med det menas just inrikespolitisk) debatt är rent ut sagt illiberalt.

    SvaraRadera
  2. Tack för synpunkterna.
    Det handlar om att gemensamt fokusera på bland annat klimatfrågan och klimatFN-mötet i december 2009 med Sverige som ordförandeland.Tillsammans med detta möte finns frågor inom de flesta områden, där vi hoppas kunna flytta fram positionerna rejält.
    Fiske, migration, rätts-hälsof- och sociala rågor, för att nämna några exempel.

    I detta läge är det klokt om man kan bespara våra ministrar inrikespolitiska trätor, som kan vänta några månader,
    hälsar Anita

    SvaraRadera