tisdag 12 maj 2009

Från jord till himmel

Under gårdagen besökte jag tillsammans med tre Allianskolleger, däribland partikollegan Lars Tysklind SKB i Oskarshamn ochÄspö-laboratoriet. Här pågår en generalrepetition inför byggandet av djupförvaret av använt kärnbränsle. Vi vandrade 460 meter under jord i den 3600 meter spiralformade tunneln.

Om fyra veckor kommer ett besked att lämnas om det blir i Forsmark eller Oskarshamn som slutförvaret kommer att ske. Lokalbefolkningens acceptans kring lokalisering av uttjänt kärnbränsle är mycket hög på båda dessa orter.


På kvällen blev det mer de himmelska frågorna som lyftes fram. Då var vi några liberaler som mötte ärkebiskop Anders Weijryd och hans närmaste medarbetare Lars Friedner för ett samtal kring kyrkans utmaningar tio år efter frigörelsen från staten. FISK-ledamoten( Folkpartiet i svenska kyrkan) Britt-Louise Agrell deltog också.

Ett spännande möte där vi kunde samtala om allt från kyrkans ansvar för kulturskatter till diakonala uppgifter men givetvis också frågor kring den huvudsakliga uppgift- att förmedla ett trosbudskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar