onsdag 3 juni 2009

Oacceptabelt migrationsförfarande

Efter att ha blivit mycket upprörd över dagens nyhetsrapportering om att Migrationsverket ämnar utvisa en svårt cancersjuk man skickade jag iväg förljande pressmeddelande.

Det är för mig fullständigt ofattbart att Migrationsverket inte tar dessa humanitära hänsyn. Till saken hör dessutom att mannen misshandlats då han vid ett tidigare tillfälle tvingades återvända till Azerbajdzjan.

Pressmeddelande från Folkpartiet liberalerna i riksdagen 2009-06-03
Brodén (FP):
Oacceptabelt att utvisa en svårt sjuk man
- Det är inte förenligt med en human flykting- och asylpolitik att utvisa svårt sjuka människor, säger Anita Brodén, riksdagsledamot för Folkpartiet Liberalerna med anledning av nyheten att en svårt cancersjuk ung man kommer att utvisas till Azerbajdzjan.
Trots att den behandlade läkaren intygar att han lider av en akut livshotande sjukdom, att regelbunden behandling är nödvändig och att han inte kan transporteras till hemlandet bedömer Migrationsverket att man "inte ser några hinder att verkställa utvisningsbeslutet".
- Det finns en paragraf i utlänningslagen som vid medicinska hinder medger Migrationsverket att stoppa ett beslut om utvisning.
Det är ofattbart att Migrationsverket inte använder sig av denna möjlighet, avslutar Anita Brodén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar