måndag 19 januari 2009

Bräcklig vapenvila- stora diplomatiska insatser krävs

Efter tre fasansfulla veckor har en bräcklig vapenvila proklamerats. Krigets offer är som alltid ett stort antal civila. Mer än 1300 palestinier ,varav 370 barn samt 13 israeler har fått sätta livet till. Stora svårigheter har mött de organisationer som varit beredda att bistå med humanitära hjälpinsatser. Det är en fasansfull förstörelse säger Kjell Jonasson från Svenska kyrkan.
(DN)
Under den närmaste tiden krävs enormt stora diplomatiska ansträngningar för att uppnå en ömsesidig vapenvila. Det innebär eftergifter och vinster för båda parter.
När skall man vara mogen nog att kunna föra en dialog, enas om att raketbeskjutningar skall upphöra men också vara överens om att blockaden skall upphöra? Fram tills detta kan ske får informella förhandlingar och hemliga möten ske.
Humanitär hjälp måste tillåtas komma in i Gaza. Människor måste få hjälp att resa sig ur ruinerna och få en chans att bygga upp sina hem, sitt samhälle, samt slippa vara instängda resten av sina liv.
Det är en mänsklig rättighet.
(SvD)


4 kommentarer:

  1. Det är synd att Israel delklarerade ensidig vapenvila utan att eliminera Hamas. WWII slutade när nazi Tyskland och Japan ovillkorligt kapitulerade. Om Israel vill överleva terror attackerna, Israel måste eliminera Hamas och alla andra terristorganisationerna utan nåd. Det är priset av frihet!

    SvaraRadera
  2. Re: anonym. Du är ju riktigt sjuk som inte kan se att israel är de riktiga terroristerna, precis som nazisterna du nämner. Skäms!

    SvaraRadera
  3. Det finns alltid två sidor av samma mynt. Du verkar se båda två Anita Brodén och det är bra. Båda parter måste vara med och arbeta för fred.

    SvaraRadera
  4. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/129480
    igår sköts raketer igen, från hamas så klart

    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1232100165551&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
    2 dagar sedan, någon som inte tror på hamas?

    http://vladtepesblog.com/?p=4815
    muslimers nya hjälte - Adolf Hitler

    http://timesofindia.indiatimes.com/World/Pakistan

    /For_Pak_kids_J_is_for_jihad/articleshow/3986206.cms
    en vanlig muslimsk skola? <- frågetecken

    http://beeqube.com/article/non
    Dala i Lama tror inte heller på icke-våld mot terrorister/jihadister

    I Italien har en borgmästare förbjudit demonstrationer då de lämnat sitt syfte och antagit religiös/politiska proportioner. Den som vill ha info kan få det…den som fått granatregn i över åtta år TRÖTTNAR!
    Slå ut Hamas en gång för alla och se till att de inte kan återvända.

    tiotusentals dör överallt där muslimer finns - alla andra inklusive muslimer dödas - sällsynt med protest mot det, ännu mer sällsynt med ursäkter. Mer än hundra kyrkor brända i Norra Nigeria - protester? Ursäkter? - näe, bara luft.

    Ta reda på religionofpeace.com vad muslimer gör i världen. Vilket glädje de bringar. Läs även på denna sida varför det inte kan bli fred med Islam, för de är i konstant i krig med alla andra - det står i koranen, om de två husen…hoppas du läser och bildar en egen uppfattning från info från hela världen.

    Vill du ha hopp - gå med i http://www.nosharia.com/
    För en bättre värld!

    SvaraRadera