lördag 19 december 2009

SAAB- lördag

Vill delge er det pressmeddelande som gick ut idag vid lunchtid.
Det är inte alltid enkelt att på några rader sammanfatta det man känner, orsaken bakom och framförallt framtida lösningar.

Många tankar går till alla anställda som så sent som i fredags förmiddag uppfattade positiva vindar.Man upplevde att det var "flyt" och såg framåt.

Chocken på eftermiddagen måste därför varit förfärlig.

Även om jag bedömer att regeringen verkligenb, inte minst genom Jöran Hägglunds engagemang, satsat på att hjälpa till att finna lösningar tror jag att man ändå behöver analysera om man kunnat gjort något annorlunda, något på ett bättre sätt.

Att utnyttja detta allvarliga läge partipolitiskt och populistiskt är inte trovärdigt. Göran Persson hade nog ungefär samma grundinställning som Alliansen, under sin tid i samband med en tidigare kris.

Pressmeddelande från Folkpartiet liberalerna i riksdagen 2009-12-19

Brodén (FP):
Prioritera omsorgen av SAAB-anställda och tillvaratagandet av kompetens i regionen

- Trots en lång och orolig tid för SAAB kom beskedet som en fruktansvärd kalldusch för oss alla, säger Anita Brodén, riksdagsledamot (FP) från Norra Älvsborg, med anledning av gårdagens besked från GM om att lägga ned SAAB i Trollhättan.

- Nu tvingas vi vända blad. Många kommer att få ta sitt ansvar. SAAB-anställdas trygghet och framtida möjligheter måste säkerställas och Sverige som nation måste tillvarata det kunnande och den höga kompetens som finns i regionen.

- Statens ansvar är stort. Det handlar bland annat om att säkerställa arbetsförmedlingens resurser för att möta varje enskild individs önskan och förutsättningar.

- Under det planerade mötet mellan företaget, näringsdepartementet, samordnarna, kommunen och facket nu på måndag förutsätter jag att behoven för Trollhätteregionen specificeras.

- Extra resurser till nyföretagarstöd, innovationsstöd, högre utbildning och yrkesutbildning kan vara en väg att gå i arbetet med att behålla kompetensen och kunnandet i området och för att nya arbetstillfällen, skall kunna skapas, avslutar Anita Brodén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar