torsdag 2 september 2010

ROT, RUT och RÖJ

Rut och Rot-avdragen har blivit en succé. Fp vill dessutom utveckla RUT till att omfatta 75% om man är över 80 år eller har barn under 8 år. En utmärkt idé , som kanske skulle kunna följas upp av Röj! Det är Håkan Molin, chef för Handelsbankens affärsområde Skog och lanbruk, som i bankens tidning Tillväxt lanserar ett nytt jobbskapande avdrag. ”Ge svenska skogsägare skatterabatt för röjning precis på samma sätt som rot- och rutavdraget. Privata skogsägare skulle då få en rabatt på hälften av arbetskostnaden direkt på fakturan.”
Molin menar att ett röjavdrag skulle kunna skapa jobb och ökad tillgång på skogsråvara, liksom ökad aktiviteten på landsbygden.

Röjningsberget är ett stort problem. Röster höjs för att införa röjningsplikt. En bättre idé för alla parter vore istället ett RÖJ-avdrag.

2 kommentarer:

  1. Är inte ROT och RUT bara ett första steg mot en generell kraftig sänkning av skatt på arbete?

    Roten till mycket av våra samhällsproblem har sitt ur ursprung i hör arbetslöshet. Eftersom skatten på arbete är hög, försöker man lösa behoven utan att anställa. De som inte anställs får då bidrag istället, många mår dåligt av att inte ha ett arbete, blir kanske sjuka eller missbrukare osv osv.

    SvaraRadera
  2. Tack för dina tankar. Att vi nu lyckats få skattelättnader och ett antal svarta jobb vita, samtidigt som vi kan underlätta för många männislor att få ihop sitt livspussel.
    hälsar Anita

    SvaraRadera