söndag 5 september 2010

Miljön i valrörelsen

Vem är det miljövänligaste partiet? Debatten i kvällens debatt handlade om miljöpartiet-centerpartiet.
Inte ett ord om biologisk mångfald, inte ett ord om vikten att satsa på naturvården. Med en liberal politik på området hade inte dessa viktiga delar saknats. Folkpartiets hundraåriga engagemang inom miljöområdet har fått till följd att vi idag har skyddade älvar, vitryggig hackspett, skyddade skogar och hav men också naturskyddsförening och naturvårdsverk.

2 kommentarer:

  1. Min analys av vilket parti som ägnar miljön mest uppmärksamhet är faktiskt alliansen utom Centern.
    Miljöpartiet är ett skämt, de använder miljö som röstfiskemetod. Bara att höra språkrör säga att klimat, varg och mångfald är de viktigaste miljöfrågorna visar på en klar brist på kunskap inom området. Klimat är för det första ingen miljöfråga utan något helt naturligt som det återstår mycket forskning för att förstå, vargen är inte utrotningshotad och är en marginell fråga i Sverige. Mångfald? Tja utan människans påverkan här i Norden skulle vi haft en betydligt fattigare artrikedom. Trevliga frågor, men knappast de viktigaste.
    Så min slutsats är att det är Folkpartiet och KD som tar störst ansvar, följt av Moderaterna och sen ett klart steg bakom S. Vänster har aldrig visat ett uppriktigt intresse, de likt Miljöpartiet ser det bara som en väg till makten.

    SvaraRadera
  2. Den 24 maj 2010 kl 11.04 sände jag ett manus till en artikel om Biologisk mångfald "PSST Det är mångfaldens år i år" till Upsala Nya Tidning refererande till ett telefonsamtal med insändarredaktören Maria Ripenberg, som lovat ta in den när det blev plats.
    När jag en tid senare kontaktade henne åberopade hon "Almedalsveckan" som skäl varför den inte kommit in. Ytterligare någon månad senare fick jag veta att artikeln stod i kö.
    Innehållet handlade om att i valrörelsen föra fram frågor om natur och naturmiljö.
    Att en tidning vill ge plats för alla olika partiers åsikter har jag full förståelse för men att ointresse och okunnighet skall lägga censur på överlevnadsfrågor är oacceptabelt i en demokrati.
    Sten Jonsson, Storvreta

    SvaraRadera