tisdag 7 september 2010

Låt föräldrarna bestämma- oavsett bröstpump

Lämna över makten till föräldrarna. De månader som är öronmärkta för båda föräldrarna är mycket bra, resten av föräldratiden bör dock lämnas över till föräldrarna att själva bestämma över. Lars Ohlys lösning att det finns bröstpump räcker inte.

Bengt Westerbergs pappamånad var banbrytande, den öppnade upp ögonen för vikten och förmånen för båda föräldrarna att få uppleva sina barn. Något som också har stor betydelse för barnen.

Alltfler fäder är föräldralediga under längre perioder, företagare inser att de får tillbaka en ännu bättre medarbetare efter den anställdes föräldraledighet. Det gör gott att få vara nära sina barn, man lär sig hålla många bollar i luften och man tränas i kreativitet och flexibilitet.

Jämställdheten berikas och förståelsen för varandras uppgifter ökar. Framförallt grundläggs en kontakt som har betydelse under barnets hela uppväxt.

Trots alla dessa fördelar måste man konstatera att livet ser olika ut för olika familjer, därför är det viktigt att livspusslet får läggas av familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar