torsdag 15 april 2010

Sveriges väg ur krisen

Om en dryg timme kommer finansministern att bege sig ut på sin årliga vandring till Riksdagshuset med budgetpresentationen i handen. Nu räcker det som bekant med en CD-skiva istället för de tidigare "nådiga luntorna".
Vårpropositionen är något fylligare detta år, då vi befinner oss i ett valår.

1. Pensionärerna får ett lyft- säkert kommer Oppositionen att bjuda mycket högre.
2. Infrastruktursatsningen är en historiskt hög satsning- svårt för oppositionen att komma med ett överbud här, allra helst som en stor andel nu måste gå till renovering av en misskött infrastruktur under många år.
3. Slopandet av revisionstvånget för småföretagare är inte minst symboliskt oerhört viktigt. Det krävs lättnader för våra småföretagare- då de är grunden för nya jobb.

4. Skolsatsningar, sommarjobb och lärlingsetableringar är mycket bra- ett trendbrott som en opposition får svårt att motsätta sig.5. Sänkt skatt på biogas och landel är förstås mycket välkommet- en åtgärd som regeringen nu vidtar för att återställa s-regeringens fatala misstag att införa Pumplagen, som enbart gynnade etanol.
Läs även Trollhättans tidning

3 kommentarer:

  1. Angående småföretag:

    Det måste bli möjligt och starta ett kunskapsföretag utan att ha en säck med pengar på banken (som räcker i några år) eller ta in investerare. Kunskapsföretag är de absolut viktigaste företagen om man ser till Sveriges utveckling men det är nästan en omöjlighet och starta idag utan att ta in kapital vilket är en jättebroms.

    Staten måste vara beredd och vara lite generös mot människor som vill satsa och har kunskaper. Då används pengar mycket bättre än som nu, vi satsar på att bli världens bästa CV skrivare.

    Att starta ett kunskapsföretag tar längre tid innan det genererar pengar jämfört med andra enklare företag.

    SvaraRadera
  2. instämmer med föregående skrivare

    SvaraRadera
  3. Håller med,
    Skall kolla upp detta och skicka synpunkterna vidare till kolleger som jobbar dagligdags med frågorna,
    hälsar Anita

    SvaraRadera