söndag 25 april 2010

Miljöpartiets granskning har börjat

Ikväll började granskningen av Miljöpartiet. I Agenda. Det är bra att konsekvenserna av en Mp-politik blir tydliggjord. Miljöpartiet har förvisso en hög trovärdighet och ett skickligt kvinnligt språkrör.
Men politiken har brister i helhetssynen.

Det krävs en trovärdig helgjuten politik inom miljö-naturvård-klimat och energi, vilket innebär att det krävs en mångfald inom energipolitiken, också.

Det krävs mer internationella överenskommelser inom flyget, med beskattning. Nationella lösningar riskerar enbart att slå ut de nationella flygen.

Det krävs ett ökat engagemang inom EU- sent har Mp bejakat EU-samarbetet. Frågan är om de kan övertala sin partner Vänsterpartiet.

Imorgon blir det presskonferens om Oppositionens infrastrukturpolitik- och den tredje maj deras budgetmotion.

Skillnaderna mellan blocken kommer att klargöras.

3 kommentarer:

  1. Miljöpartiet ger inga konkreta alternativ om "vad istället". Hur ska man göra med alla arbetslösa som blir till när de vill lägga ner alla kärnkraft? - Vad göra med för höga el-priser som komma skall pga nedläggning av kärnkraften?
    - Hur motiverar de sitt EU motstånd när vi alla vet att EU måste agera gemensamt, om vi ska kunna förbättra jordens klimat?
    Deras försiktiga förhållningssätt när det gäller EU förtjänar all kritik.

    SvaraRadera
  2. KLM har tesflygit flera plan med 20-30 % drivmedel återvunnet av alger. Är det inte drivmedlet som man ska tänka efter istället för att vara fientligt inställd till allt flyg som MP gör?

    SvaraRadera
  3. Hej,
    Tack för kloka kommentarer. Kan inte annat än hålla med er.
    hälsar Anita

    SvaraRadera