tisdag 27 april 2010

Jobben finns nu i Trollhättan

En mycket positiv artikel kan läsas i dagens TTELA. En Sifoundersökning visar att var tredje Trollhätteföretag behöver anställa mer personal – redan i dag !
" Efterfrågan på arbetskraft uppges vara störst inom tillverkning och logistik. Drygt 47 procent av företagen i kommunen anger att de kommer att efterfråga kompetens inom den sektorn. Det är nästan 30 procent fler än den siffra som gäller för landet i helhet. Övriga branscher i Trollhättan som behöver anställa nu eller inom en snar framtid är bygg- och anläggning samt service- och tjänstesektorn."

Konjunkturen ser ut att vända. Ungdomar kan åter börja se ljust på framtiden då jobb och egen bostad hägrar för de allra flesta.

Att, som regeringen gjort, satsat också på yrkesinriktade linjer visar att det är rätt väg att gå. Sverige behöver såväl teoretiskt som yrkesinriktade utbildningar.

Då kan alla kompetenser tillvaratas, ungdomar kan få avsluta sina studier med bibehållet självförtroende och fler har möjlighet att finna ett jobb som passar den enskilda individen.


http://ttela.se/start/regionalanyheter/1.804048-jobben-finns-i-trollhattan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar