tisdag 24 november 2009

Lars Hultström bör avgå efter vanvårdsskandalen

Känns riktigt tråkigt med detta bakslag i ett arbete med att ytterligare förstärka vår djuromsorg.

Detta Pressmeddelande från Folkpartiet liberalerna skickades därför ut för en stund sedan.


Lars Hultström bör avgå efter vanvårdsskandalen

- Swedish Meats ordförande Lars Hultström bör skiljas från sitt uppdrag efter vanvårdsskandalen. Att Hultström inte tagit sitt ansvar att bedriva en god djuromsorg är chockerande.

Det säger Anita Brodén (FP), ledamot i riksdagens Miljö- och jordbruksutskott i en kommentar.

- Sverige har vinnlagt sig om att slå vakt om ett gott djurskydd, vilket också stärkts av Alliansregeringen. En god dialog med branschernas företrädare har betytt mycket i detta arbete.

- Att Hultström i sin ställning inte enbart sviker sina djur utan också förtroendet gentemot konsumenter och det gemensamma svenska arbetet för ett ökat djurskydd är bedrövligt, avslutar Anita Brodén.

http://www.sr.se/cgi-bin/jonkoping/nyheter/artikel.asp?Artikel=3260624

3 kommentarer:

  1. Som Flensbo och bekant med Blacksta sn, är det en skakande upplevelse att se Djurrättsalliansens bilder. Egendomligt är det då att läsa länsstyrelsens utlåtande, med endast svagt klander betr. fläktar och höbrist i ett par utrymmen. Idag onsdag har det varit stort pressuppåd kl 11.00 på Länsstyrelsen i Nyköping med Per Jonsson, länsveterinär, Monica Ängehult, djurskyddshandläggare, och Ulrika Lundberg, chef för landsbygdsenheten. Vem har rätt?

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Flera av de bilder som förmedlats tyder definitivt på vanvård.Det är oacceptabelt. Att dokumentera missförhållande under två år utan att larma om vanvård kan inte heller accepteras.
    Nu får länsstyrelse och ansvarig veterinär samt också så småningom rättsinstanser avgöra ansvarsfrågan.
    Det är tungt för alla djuruppfödare,en tragedi för de direkt berörda . Det är en besvikelse och bestörning hos konsumenterna men framförallt har det varit ett lidande för djuren.
    hälsar Anita

    SvaraRadera
  3. Har kommenterat som Flensbo i min blogg Bråhovda skola (http://lenatb-brahovda.blogspot.com/)
    Det finns ytterligare miljöaspekter som bör tas hänsyn till, som gödselrisker (vattenföroreningar)och att avsaknad av lokalslakterier tvingar fram stordrift.

    SvaraRadera