onsdag 4 november 2009

Björklunds presskonferens och tre debatter i kammaren

Idag lyssnade jag på Jan Björklunds presskonferens där folkpartiets ekonomiska politik presenterades. En av delarna som kommer att diskuteras i samband med landsmötet.
Att ge företagare viktiga incitament, samt stimulera till studier är en vettig satsning.Det är först när vi får ordentlig fart på ekonomin som viktiga sociala reformer kan genomföras. Det är detta vi måste bli bättre på att förmedla.

Fjärde jobbskatteavdraget, som Alliansen beslutade om i samband med höstbudgeten,kände jag en stor tveksamhet till. Det var definitivt inte den bästa "timing".





Deltog i tre debatter idag. Miljöfrågor, skydd av områden och en ny veterinärorganisation.
Skickade iväg ett pressmeddelande i anslutning till en av debatterna, skrev bland annat:

Delmålet Levande skogar ska uppnås

- Det är glädjande att Alliansregeringen genom ett batteri av insatser ser ut att klara av att uppnå delmålet ”Levande skogar” fram till 2010.

Under åren 1999-2006 avsatte den S-ledda regeringen 148 000 ha skyddad skogsmark. Alliansregeringen kommer att under sin första mandatperiod ha avsatt resterande skydd av skog för att uppnå målet 400 000 ha skyddad skog. Till detta kommer det frivilliga skyddet på 500 000 ha som skogsägarna själva ställer upp med, utan ersättningskrav.

- Världens skogar rymmer 70 % av den biologiska mångfalden, det är därför angeläget att slå vakt om den svenska skyddsvärda skogen. Det är också viktigt att Sverige gör stora ansträngningar i samband med klimattoppmötet i Köpenhamn för att rädda och skydda världens regnskogar, för miljöns och klimatets skull. Skogsfrågan måste komma upp högt på agendan.

2 kommentarer:

  1. AWESOME FELSTAVNING!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Snubblade visst på tangenten. Nu är det åtgärdat.
    Anita

    SvaraRadera