söndag 22 november 2009

Björklund tror att miljöfrågan blir en viktig valfråga


I samband med Folkpartiet Liberalernas Landsmöte anordnade Gröna liberaler en enkät. " Tror du att miljöfrågan blir viktig i valet?"
Jan Björklund röstade, liksom en bedövande majoritet för "ja". .

Miljö handlar om natur- och biologisk mångfald, om en giftfri miljö, om ren luft och friska hav.
Det handlar kort sagt om möjlighet till mänsklig överlevnad.

Miljö och kärnkraft är däremot inte synonymer. Kärnkraft kan förvisso minska Co2-utsläppen och därmed minska den akuta temperaturhöjningen och klimathotet som beror på växthusgasutsläpp. Men kärnkraft har också miljömässigt negativa konsekvenser och hot.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.254982-fp-oppnar-for-mer-karnkraft
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3830987.svd

Det är därför viktigt att Folkpartiet genom Jan Björklund tar ett större och samlat grepp. Visar insikt och förståelse för sambanden i naturen. Bland annat att en rik biologisk mångfald är en buffert vid klimatförändringar.

Därför måste fler områden skyddas som nationalalparker, naturreservat, biotopskydd samt som frivilliga avsättningar eller genom civilrättsliga avtal . Då kan vårt natur- och miljöarbete som påbörjades för ett sekel sedan kunna fortsätta effektivare.

Att Folkpartiet skall driva på för att Arktis skall bli ett marint reservat, att en miljödomstol skall inrättas samt att en miljöpolicy skall införas är vägar i rätt riktning.

Att de motionerna, som jag har del i,fick gehör på landsmötet känns förstås glädjande och som ett steg i rätt riktning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar