onsdag 14 oktober 2009

Personer värda att hylla

Igår presenterades mottagarna av Right Livelihoodpriset(alternativa Nobelpriset).
Varje år utdelas detta pris( på 50.000 euro var)"för att hedra och stödja de som funnit praktiskt genomförbara lösningar på vår tids största utmaningar”.


RENÉ NGONGO (Demokratiska Republiken Kongo) hedras för sin kamp att bevara och hållbart nyttja Kongos tropiska regnskogar.

ALYN WARE (Nya Zealand) får priset för sitt arbete med att " befria världen från kärnvapen"

CATHERINE HAMLIN (Ethiopia) belönas för sitt arbete med att under ett halvt sekel ha behandlat kvinnor med obstetrisk fistula (en förlossningsskada).

Utöver dessa tre mycket meriterade mottagare går också Right Livelihoods hederspris till DAVID SUZUKI (Kanada) för sitt arbete med att medvetandegöra riskerna för klimatförändringar.

Fredagen den 4 december kommer priserna att överlämnas i Sveriges Riksdag. Om allt går enligt planerna hoppas vi ( Riksdagens "Right Livelihoodgrupp) att arrangera ett möte i Göteborg måndagen den 7 december med Catherine Hamlin.
Att få möjlighet att möta olika års mottagare av detta pris är en helt fantastisk upplevelse.Man känner en så stor ödmjukhet vid mötet av dessa oförtröttliga kämpar, och känslan som ges är att allt är möjligt. Det går att förändra- vilket ger oss alla hopp och framtidstro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar