måndag 19 oktober 2009

Bemöt Sverigedemokraterna med kalla fakta

Efter Sverigedemokraternas kongress,opinionsmätning på dryga fyra procent och en uppmärksammad artikel om muslimer är det hög tid för alla politiskt engagerade samt vuxna ansvarstagande att agera.

Inte genom smutskastning och förtal.
Inte genom att ge SD en offerroll.

Utan genom saklig information och kalla fakta, men också genom att tydliggöra vad den yttersta konsekvensen skulle bli för ett samhälle utan mångfald, utan medmänsklighet och utan värdighet.

Sverigedemokraterna måste bemötas, inte minst av oss liberaler som står för en rakt motsatt människosyn. Vi liberaler tror på ett samhälle som genomsyras av mångfald och respekt för grundläggande mänskliga rättigheter.

Det räcker att meditera en lite stund över hur fattiga vi skulle vara, såväl ekonomiskt som kulturellt om vi inte under åren fått influenser från andra folk och länder.

Vad vore exempelvis Göteborg utan Chalmer, Stockholm utan Bonnier, Eslöv utan Felix eller Norrköping utan Louis de Geer?

Visst hade vi också varit fattigare i flera bemärkelser utan läraren Stavros ,Ikea-grundaren Kamprad, cykelkungen Grimaldi , sångerskan Laleh eller fotbollsspelaren Zlatan.

Hur skulle ett samhälle se ut utan impulser från omvärlden? utan solidaritet och omsorg? eller utan en bredd i kultur och trosuppfattningar?

1 kommentar:

  1. Många bra och vältänkta frågor du ställer Anita. Hoppas bara att SD och andra främlingsfienliga öppnar sina ögon och inser verkligheten.

    SvaraRadera