tisdag 9 juni 2009

Kryssen- en framtida rysare

I dagarna följer många det fortlöpande resultatet av personvalet med stort intresse. För en del är det förknippat med både vånda och nervositet. Ella Bolin (KD )och Anna Ibrisagic(M) och Susanna Haby(M) bör exempelvis avvakta med att boka Brysselbiljetten. Alf Svensson får, kanske motvilligt, börja vänja sig vid tanken på en ny karriär. Anna Maria Corazza Bildt har haft målet inriktat på en plats i parlamentet, och har på ett imponerande sätt tagit vara på den nya tekniken i sin valrörelse. Bloggen har varit en daglig kontakt med väljarna. Med all sannolikhet har också hennes entusiasm och övertygelse om EU:s möjligheter smittat av sig. http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/alf-svensson-pa-vag-till-parlamentet-1.886795

Det är värdefullt att personvalet blivit alltmer accepterat, och att falltler använder sig av denna möjlighet. På detta sätt utvecklas demokratin och vi politiker tvingas att leverera.
Ställningstagande,insikter, ideér och visioner.
Då väger några dagars ovisshet för enskilda politiker lätt i sammanhanget.

4 kommentarer:

  1. Det är en intressant utveckling, vilken plats som de olika kandidaterna nu har på valsedeln är helt överspelat nu. Men "risken" att någon "kändis" väljs in kan ha sina baksidor som inte har erfarenhet av politiskt arbete och inte kan "leverera" kan i längden vara förödande?

    SvaraRadera
  2. Hej "broder"
    Du har rätt i ditt påstående i att det finns en sådan risk. Folkpartiet har en tidigare erfarenhet av att så kan vara fallet. Trots detta menar jag att fördelarna överväger.
    hälsar Anita

    SvaraRadera
  3. Framför allt borde det mana politiker att inte utnyttja diverse kryphål för att gynna sig själv och sin familj.

    SvaraRadera
  4. David,
    Det vore också på sin plats att kritiker tar reda på fakta innan de hänger ut personer.
    A.B.

    SvaraRadera