torsdag 11 april 2013

Två glädjande MP-besked

Igår kom Miljöpartiet och regeringen överens om tredje delen i den gemensamma asyl och flyktingpolitiken. Tidigare har sjukvård och skolgång för papperslösa beslutats om.
Problem uppstod dock kring den tredje delen som rörde "särskilda skäl". Detta blev nu också beslutet, vilket är mycket glädjande. Det innebär en generösare asyl och flyktingpolitik gentemot barn. Fortfarande kvarstår " synnerligen ömmande skäl" för vuxna.

Idag meddelade Miljöpartiet att man går på regeringens linje vad gäller lägre arbetsgivaravgift för ungdomar. Det är ett klokt beslut, ett besked som visar att man förstått värdet av att också på detta sätt stimulera arbetsgivare att kunna anställa ungdomar.





1 kommentar:

  1. Jag har fortfarande inte förstått hur man som politiker fungerar när man sitter i regeringsställning och beslutar om en invandrar och flykting politik, och sen blir glad för varje undantag som görs från den. För mig är det anständigt att man ställer sig bakom den politik man tagit beslut på.

    När det sen gäller "humanbiten" tycker jag att Sverige måste inse att det finns miljarder som behöver hjälp uti i världen och vi kanske kan hjälpa bra många fler olycksdrabbade där ute än om samma pengar används för att hjälpa de som lyckats ta sig hit. Kan förstå "känsloargumentet" att det man ser vill man hjälpa, men förnuftsmässigt kan det vara klokare att hjälpa bra många fler i deras hemländer. Är kriteriet för att få hjälp av Sverige att man måste vara tillräckligt stark och rik för att först ta sig hit och sen om man inte uppnår flyktingstatus vara skicklig nog att gömma sig?

    SvaraRadera