söndag 13 juni 2010

Inga enhetliga opinionsmätningar precis

Efter SEB:s opinionsmätning som tydde på en storseger för de rödgröna visade dagens Sifo på att ingen kan ta ut någon seger i förskott. Enligt Sifo leder Allianen återigen, om man skall titta på den senaste månadens mätningar. Innan dess har vänsterblocket haft ett rejält försprång, tom så stort att Sören Holmberg, gury på opinionsmätningar, uttryckte det som att "det är kört för Alliansen".

Det kan dock konstateras att det definitivt inte är kört för Alliansen, men att hårt arbete kommer att krävas in i det sista. Inte minst för Moderaternas samarbetspartier.

Det gäller att såväl Centern, Kristdemokraterna men också Folkpartiet når ut med kärnfrågorna samt får inhöstat kredit för vad man i hög utsträckning bidragit med i regeringssamarbetet.

Skol- och forskningspolitiken hade inte blivit så genomgripande utan Folkpartiet. Parboendegarantin hade inte fått ett sådant gehör utan Kristdemokraterna och Folkpartiet och energipolitiken hade definitivt inte kommit lika långt utan Folkpartiet och Centerpartiet.
Vi kommer att behöva kabla ut vad vi åstadkommit, men kanske ännu mer vilka visioner vi har och vad som behöver göras ytterligare.
Lyckas vi med det är segern vår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar