onsdag 20 januari 2010

Valrörelsen är igång- talet om stupstock är ren lögn

Dagens partiledardebatt har tydligt visat att valrörelsen startat. Ett fyrmannalag står mot ett tremannadito.

Regeringen har all anledning att visa större trygghet och framåtanda, och inte utgå från att Mona Sahlin kan sitta i regeringsställning till hösten.

Vi har all anledning att känna en stolthet över att vi lyckats ta Sverige ut ur en global ekonomisk kris,genomdrivit den största satsningen och förbättringen inom skola och forskning någonsin,vågat förändra en socialförsäkring som lämnade människor utanför, i en förtidspensionering med 64% ersättning efter ett års sjukskrivning.
Oppositionens tal om stupstock är ren och skär lögn. Med den nya sjukförsäkringen kan en svårt sjuk person få fortsätta att vara sjukskriven - under obegränsad tid- med 80 % ersättning.Rehabiliteringsinsatser, nya satsningar och nya möjligheter erbjuds nu människor som tidigare förpassats ut i ett Ingemansland.Det ger människor hopp och framtidstro.

Vi kan vara nöjda med reformer som genomdrivits men måste medge att en del av dem inte har kommunicerats på det mest fulländande sättet.

Att det behövs både hjärna och hjärta i politiken som Bengt Westerberg myntade gäller fortfarande.

Nu krävs det att vi informerar och kommunicerar på ett bättre sätt, men framförallt att vi berättar hur vi vill fortsätta. Vilka områden vi vill fortsätta att utveckla och vilka visioner vi har.

Utgångspunkten skall vara att Alliansregeringen fortsätter att styra och utveckla vårt land. Men med ett ökat liberalt inflytande.

2 kommentarer:

  1. Tack för uppmuntran.
    Nu har vi en spännande tid framför oss, där många goda krafter behövs.
    Anita

    SvaraRadera