måndag 18 januari 2010

Ännu ett missnöjesparti på gång

Sverigedemokraterna, SD, kan betraktas som ett missnöjesparti. Man ställer arbete och pensioner mot invandring.Rädsla och osäkerhet gentemot det okända finns också med.
Ett annat missnöjesparti har dykt upp under den senaste tiden. Landsbygdsdemokraterna. Vargar i hägn och Bättre service och kommunikationer på landsbygden är deras frågor.

- Vargarna ska finnas, men vi har en bestämd åsikt om att vi inte ska ha frilevande varg i Sverige. Den förvaltningen ska ske i hägn som är riktigt dimensionerade så att det blir en bra förutsättning för vargar och vilt inom dem, säger partiordförande Ola Berg som har sin hemvist i Sysslebäck i norra Värmland.


Man tar sig för pannan.

Att stå upp för en livskraftig vargstam, med en förvaltning som flyttats ned till mer regional och lokal nivå råder en politisk stor majoritet för.

Det vore en bättre idé att avvakta och se hur den nya rovdjurspolitiken fungerar, som Alliansregeringen lyckats få en så stor enighet kring innan man rusar åstad och bildar ett nytt parti.

2 kommentarer:

  1. Missnöjespartier förekommer innan olika val och ibland kan det gå framåt för dem, Junilistan till ex. Men det går inte att jämföra främlingsfientliga SD med Landsbygdsdemokraterna. SD är ett rasistiskt parti som skyller allt på invandrarna, medan Landsbygdsdemokraterna har utvecklingen av landbygden som främsta mål.

    SvaraRadera
  2. Mindre bra jämförelse. Sverigedemokraterna är rasister

    SvaraRadera