fredag 8 januari 2010

På banan igen

Efter en dramatisk jul på det personliga planet är jag på banan igen. En gårdsbrand på juldagens eftermiddag förbytte den lugna och sköna juldagseftermiddagen till ett fullständigt inferno.
25 brandmän från tre olika kårer kämpade hårt och lyckades rädda boningshuset och två intilliggande byggnader. Dessvärre klarade man inte, trots enorma insatser, att rädda gårdens djur. Nästan 400 grisar dog av rökgaser och lågorna.

Licensjakten på varg inleddes för några dagar sedan.Det var nödvändigt med en ny rovdjurspolitik för att dels säkerställa den biologiska mångfalden, dels ta hänsyn till de problem som inte minst vargen förorsakat människor i vargtäta områden. Inavel och illegal jakt har varit ett stort problem.
Skadeskjutningar och överskjutningar är inte acceptabelt. Har därför anmält att frågan tas upp vid nästa möte med miljödepartementet. Den löpande utvärderingen som Fp. var noga med att få med i lagstiftningen,måste ske för att se vad som gick snett i dessa fall.

SAAB-frågan är fortsatt aktuell.Just nu har GM tillsatt en likvidator, trots att det finns intressenter. Den svenska grupp, med internationell förstärkning, är speciellt intressant.
När elbilarna står för dörren kan det kännas märkligt att en av världens mest effektiva bilfabriker inte skulle vara med på banan.
Låt oss hoppas.

2 kommentarer:

  1. Otäckt med er ladugårdsbrand, googlade på nätet:
    http://www.skogsland.com/428-grisar-dog-i-ladugardsbrand/2009-12-28

    SvaraRadera
  2. Tack för hälsningen. Det känns skönt att orsaken är utredd, en batteriladdare på en traktor. Det har varit tunga dagar- men nu försöker vi se framåt.
    hälsar Anita

    SvaraRadera