måndag 23 maj 2011

Folkpartiet på väg att bli Alliansens miljöparti

Under helgen hade SNF sin rikskonferens i Eskilstuna. En välbesökt konferens,där olika "spanare" utsågs att delge sina visioner om maten, transporterna, gifterna , fritiden och naturen 2030.
Ett spännande grepp.

Att Folkpartiet fanns på plats under politikersamtalet kändes förstås värdefullt. Vi har en tydlig och bra politik på områden som handlar om den biologiska mångfalden, skogsskyddet, allemansrätten, den stadsnära odlingen och friluftslivet. Folkpartiet var för övrigt pådrivande för framtagandet av Friluftspropositionen. Folkpartiet har också varit tydligast i regeringen med Östersjöinsatser, Marina reservat, en havs och vattenmyndighet och Sveaskog som utbytesskog vid reservatsbildningar.
Att vi är det mest EU-positiva partiet och hävdar nödvändigheten av EU-gemensamma miljösatsningar fortsätter vi att predika för riksdagens EU-motståndare.

Folkpartiet har inga näringspolitiska bindningar och borde attrahera alltfler väljare med liberala värderingar att också välja folkpartiet- för miljöns skull.

Folkpartiets nya partiprogram kommer förhoppningsvis med övertygelse kunna peka på en inriktning med helhetssyn, forskning och grön utveckling för en hållbar utveckling såväl i vårt land som i omvärlden.

Det är nu Jan Björklund behöver peka med hela handen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar