tisdag 24 augusti 2010

Nya politiska löften och utspel- från miljöbilar till Ohly och Federley

Ingen dag är den andra lik.
Varje dag ges nya löften. Från såväl Alliansen som från Oppositionen. Det är en markant skillnad mellan skarpa löften( som pensionärsskattesänkningen) till ambitioner ( som restaurangmoms-sänkning).
Att Alliansens tidigare löften, de som gavs för fyra år sedan, till allra största delar faktiskt är infriade visar på trovärdigheten. Att inte lova mer än man kan hålla.
Ohlys sommarlöften under Almedalsveckan var det mest hårresande man hört. ALLT, fullkomligt allt skulle vara gratis för den enskilde. Att någon skulle finansiera- eller betydelsen av företag för att få medel till sociala reformer fanns inte på Ohlys karta.

Skarpa löften från Alliansen kan du lita på. Som pensionärsskatt och miljöbilar. Fagra löften från vänsterblocket måste tas med många skopor salt.

Så var det dagens bok. Vill nog läsa den innan jag kommenterar den, kan väl bara fundera över den valda tidpunkten att lansera en bok med kraftig kritik gentemot sin partiledning. Om det var rätt för Federley visar sig om några veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar