torsdag 21 juni 2012

Höga Rio- förväntningar grusades

Sveriges och EU.s höga ambitioner räckte inte, trots stora ansträngningar och åratal av förberedelser.
Vid en noggrann genomläsning av de 50-sidiga dokumentet finns det förvisso en hel del positiva skrivningar, som tar upp såväl demokrati, grön ekonomi, fattigdomsbekämpning och ökad jämställdhet. Men de skarpa besluten saknas. Det är alltför diffusa formuleringar.

Detta innebär att det kommer att krävas stora ansträngningar av varje lands regeringar att prioritera miljöfrågorna och tillvarata de plattformar och utrymme som trots allt kan läsas in.
Resurser och ledarskap krävs nu mer än någonsin!

Att FN-systemet måste reformeras råder det ingen tvekan om. Det är inte acceptabelt att ett fåtal länder ständigt blockerar nödvändiga beslut. Ett antal länder fungerar mer som släpankare än motorer.

Den unga flickans ord, då hon talade till världens ledare vid Riomötet , ringer fortfarande i mina öron då hon avslutar med orden: " Are You here to save Your own face, or are You here to save us?"

1 kommentar:

  1. 50.000 delegater har återigen bott på lyxhotell och haft det bra, allt på skattebetalarnas bekostnad.

    Märkligt att inte finns några politiker som vågar säga att kejsaren är naken. klimatöverdrifterna är betydande, vi har helt andra både miljöproblem och sociala problem som behöver uppmärksamhet. Kanske finns det de som menar att visst är det överdrivet, men det leder till något gott, ändamålen helgar medlen så att säga. Men det är en falsk övertygelse, istället misskrediterar det vetenskapen i allmänhet och och undergräver tron på de demokratiska institutionerna. Man kan inte skapa förändringar i samhället baserat på en lögn, det leder bara till en samhällskris. Jag tvår mina händer, medlem som jag ännu är i Folkpartiet. Men mitt förtroende är i botten för er politiker som låter Fascism, om än med gröna förtecken, styra agendan. http://sv.wikipedia.org/wiki/Fascism

    Liberalt är det i vilket fall inte, det är 100% säkert.

    SvaraRadera