tisdag 7 februari 2012

Läsplattor kan göra skillnad för många barn

Det är självklart att Folkpartiet är och måste vara  positiva till läsplattor. Det är bra att Jan Björklund förtydligat att det förstås inte handlar om att Folkpartiet skulle vara kritiska till ny teknik.

Det är för ett liberalt parti helt främmande. Däremot är det för mig och FP en utgångspunkt att det inte handlar om antingen eller. Utan det handlar om både - och. Både dator och penna.

Vem minns inte den hånfulla attityden som mötte vår tidigare partiledare Bengt Westerberg, när han hade en vision om en dator till varje skolelev?

Den visionen har nu blivit verklighet  i allt fler klasser. Förhoppningsvis skall det inte dröja alltförlänge innan alla landets elever har tillgång till en egen dator/läsplatta.

En femåring kan mycket väl knäcka läskoden på ett enklare sätt med hjälp av läsplattan. Det kan göra stor skillnad för många barn. Sökandet efter kunskap får en extra skjuts och med stöd av pedagoger, och många elevers egna drivkrafter lär man sig också så småningom att forma bokstäverna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar