fredag 9 juli 2010

Almedalen-fredag- Gaza och Gröna liberaler

Det packas ihop här på Almedalen nu, trots att Kd:s dag pågår för fullt och MP:s dag är imorgon.
De flesta seminarierna och debatterna är avslutade. Många möten har fått MVG( mycket väl godkänt) och Grönaliberaler känner en viss stolthet över att vi arrangerat miljö-naturseminarier varje dag undeer veckan.

Dagens seminarium innebar en summering av de frågor som lyfts fram under veckan, samtidigt som Leiph Berggren och jag informerade om Folkpartiets politik inom den gröna sektorn.

Jag deltog dessutom vid ett Gazamöte idag. Ship to Gaza togs upp som exempel på en aktion som genomförts för att rikta världens blickar emot blockaden och ockupationen
Läget är fortsatt akut och mer insatser måste göras.

Riksdagens Israel-Palestinska nätverk behövs och måste arbeta ännu hårdare.

2 kommentarer:

  1. Anita: Jag önskar att alla frågor kring Mellanöstern skulle engagera dig tillräckligt att du försöker ta in så mycket du kan från olika håll. Vad jag utläser från det du skriver visar bara på ett ensidigt fördömande. Jag störs av att du enbart tar upp blockaden och ockupationen och ignorerar de grupper, länder och makter som ligger bakom mycket lidande och stor rädsla i Israel. Ockupation gäller inte i Gaza, tvingas jag påpeka till dig. Och blockaden är ett resultat av krigföring från Gaza mot Israel. Blockaden är nödvändig för att hålla ute vapen som används mot Israel. Israel har all rätt att skydda sitt folk. Trots detta slussar Israel varje vecka in tonvis med förnödenheter, bl.a mat och mediciner. Du kan säkert hitta alla siffror om du vore det minsta intresserad. Du kanske kan ta in att israelerna är rädda efter alla krig och terrorkrig? Jag drar slutsatsen att du bara är intresserad av att klandra en sida. Det ser inte vackert ut.

    Jag önskar Gazas folk frihet från Hamas och andra extrema gruppers förtryck. Jag önskar fred för palestinier och israeler. Jag önskar framtidshopp för palestinier som lever under stagnerade förhållanden, till stor del orsakat av deras ledares fanatism. Jag är glad att Israel för in mat och mediciner till Gaza trots att deras ledare vill Israels utplåning. Israel har inte alltid agerat rätt. Men det har inte agerat ensamt och förtjänar inte att skuldsättas så ensidigt av en som borde veta bättre.

    SvaraRadera
  2. Hej Anita!

    Det är märklig ockupationsmakt som Anita Brodén hackar på. Israel lämnade Gaza för flera år sedan. Numera är det enbart Gilead Shalit kvar i Gaza.
    Ship to Gaza visade sig vara en islamistisk kamporganisation. Från Sverige deltog kända vänstermänniskor och några "nyttiga idioter".
    Vilket hyckleri!

    SvaraRadera