söndag 3 maj 2009

valborg och första maj

Så är valborgshelgen snart till ända. En helg som bjudit på såväl vårvärme som en ökad politisk hetta.
Talen runt valborgsmässoelden har oftast kretsat kring naturens under, livets återkomst och en uppmaning att ta vara på allt det vackra som bara finns omkring oss, att leva i nuet.

Talen vid de eldröda fanorna kom detta år att handla om såväl bonusar som regeringens politik.
Löfteskarusellen har börjat snurra.

Mer pengar utlovas. Att det kommer att innebära såväl skattehöjningar som återinförda höga arbetsgivaravgifter för ungdomar nämns inte med lika höga toner.

Alliansregeringen har hittills klarat de stora påfrestningarna i samband med finanskrisen på ett mycket bra sätt. Rapporter att det går tämligen bra för många småföretag var en viktig signal.
Småföretagarnas villkor måste värnas. Det är en mängd förenklingsåtgärder på gång, men alltförmånga har vittnat om att det går för långsamt. Det är angeläget att påskynda denna process ytterligare. Undersökningen visar att det är ett segt virke hos våra småföretagare, men det finns en gräns också för dem.

Vad gäller pensionerna och garantipensionärernas villkor, måste också Alliansregeringen, trots lågkonjunktur, återkomma med ekonomisk förstärkning vid sidan av andra insatser som redan gjorts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar